Coronavirus - România: 209648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Protestul "Împreună salvăm ţara de corupţi": Peste 1.000 de persoane au scandat în Capitală

Sunday, 02 July 2017, 12:48 Sursă: REALITATEA.NET

UPDATE 23.00: Marşul "Împreună salvăm ţara de corupţi", la care au participat circa 1.000 de persoane, majoritatea tineri, dar şi bătrâni şi copii, foarte mulţi pe biciclete, s-a încheiat duminică seara, în Piaţa Francofoniei. 

În ciuda ploii persistente, demonstranţii au parcurs traseul anunţat Piaţa Victoriei - Piaţa Romană - Piaţa Universităţii - Piaţa Unirii - Parlament - Curtea Constituţională, scandând lozinci precum "PSD-PNL, aceeaşi tâmpenie", "Dragnea, nu uita, România nu te vrea", "Nu vă fie frică, ţara se ridică", "Hoţii, hoţii", "Ce vrem noi e şi pentru voi", "Ieşiţi din casă dacă vă pasă", "Nu vrem să fim o naţie de hoţi", "Veniţi, salvăm toată România", "DNA să vină să vă ia". 

UPDATE 22.30: Protestatarii au ajuns în fața Palatului Parlamentului. Ei strigă împotriva lui Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea și suflă în vuvuzele 

UPDATE 22.00: Proteste au loc în țară. La Sibiu oamenii s-au alăturat cauzei manifestanților din Capitală. Aceștia sunt solidari și scandează împotriva Guvernului Tudose, PSD și a lui Liviu Dragnea. Sibienii susțin, în principal, că nu sunt mulțumiți de modificările aduse programului de Guvernare. 

La fel se întâmplă și în Iași, acolo unde câteva zeci de persoane scandează lozinci anti-PSD. 

UPDATE 21.45: Coloana de oameni continuă marșul spre Palatul Parlamentului și CCR, cu toate că din cauza furtunii numărul de protestatari s-a mai redus. 

UPDATE 21.15: Peste 1.000 de persoane au, în acest moment, de Piața Română și se îndreaptă spre Piața Universității, iar, ulterior, spre Palatul Parlamentului și Curtea Constituțională a României. 


www.facebook.com/Mihai N. Tudorică

UPDATE 20.30: Aproximativ 1.000 de persoane sunt, în acest moment, în fața Guvernului. Oamenii au plecat în marș spre Palatul Parlamentului și Curtea Constituțională, conform programului postat de organizatori pe pagina de Facebook "Împreună salvăm ţara de corupţi". 

Protestatarii s-au înarmat cu fluiere, steaguri tricolore și tobe, dar și cu lozinci care îl vizează pe Liviu Dragnea, PSD și Guvernul Tudose. "PSD, ciuma roșie!" este unul dintre cele mai scandate din Piața Victoriei în această seară. 

Totodată, manifestația este animată și de prezența unor manechine cu chipurile lui Călin Popescu Tăriceanu, Liviu Dragnea sau Carmane Dan. De asemenea, aceste manechine poartă uniforme de deținuți. 

UPDATE 19.30: Câteva sute de oameni s-au strâns în Piața Victoriei și scandează împotriva Guvernului Tudose. 

Printre acestea: desfiinţarea noţiunii de conflict de interese pentru funcţionarii publici, desfiinţarea infracţiunii de tentativă la abuz în serviciu, precum şi cenzurarea opiniilor concurente ale judecătorilor CCR.

În Bucureşti, protestatarii sunt aşteptaţi în Piaţa Victoriei, la ora 19. Ei vor pleca în marş spre Piaţa Romană, Universitate, Parlament şi Curtea Constituţională. Alte proteste sunt anunţate în Arad şi Cluj-Napoca.  

Protestul intitulat pe Facebok,"Împreună salvăm ţara de corupţi", a fost creat de comunităţile "Corupţia Ucide" şi "600 000 pentru Rezistenţă. 

Iată justificarea pentru protest, care se găseşte pe pagina evenimentului:


"Dacă rămânem pasivi și nu luăm atitudine la ceea ce se întâmplă în jurul nostru, vom pierde definitiv războiul pe care l-am dus cu corupția cel puțin în ultimele 5 luni. 

Deciziile Curții Constituționale ne revoltă:
- a hotărât că desființarea noțiunii de conflict de interese pentru funcționarii publici și înlocuirea ei cu sintagma "folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane" este constituțională;
- a desfiinţat infracţiunea de tentativă la abuz în serviciu;
- a obligat Parlamentul să puna prag la abuzul în serviciul, încălcându-și grav atribuțiile;
- a publicat o hotărâre prin care cenzurează publicarea opiniilor concurente ale judecătorilor!
Toate acestea sunt semne ale unei dictaturi incipiente, iar societatea civilă trebuie sa se trezească și să protesteze! 

Desemnarea noului Prim Ministru a fost o enormă dezamăgire pentru societatea civilă. Cu toții aveam alte așteptări dupa ce Președintele Iohannis menționase calitățile pe care le așteaptă de la persoana propusă pentru această funcție: să fie o persoană integră, fără probleme penale și cu anvergura profesională necesară pentru a conduce un guvern. Cu toate acestea, a fost ales un om cu zero realizări în guvernul Grindeanu, cu un doctorat suspect de plagiat și bănuit chiar în interiorul propriului partid că are legături cu serviciile secrete. Să amintim că Președintele a afirmat la finalul anului trecut că "politicianul dovedit plagiator trebuie sa dispară din politică"! 

Să nu uităm ce anume ne-a scos pe toți în stradă începând cu 31 ianuarie: nu doar OUG 13 dată noaptea ca hotii, dar și tot sistemul acesta putred de corupt de care abia de curând am început să fim mai conștienți. Nu mai vrem hoție, minciună, sfidare, aroganță, incompetență și corupție! Ne dorim o clasă politică curată și onestă, care să lucreze pentru cetățeni, nu doar în interes personal, o clasă politică bazată pe meritocrație și valori morale, valori europene. Lupta noastră nu trebuie să înceteze, pentru că doar împreună putem salva țara de corupți! De aceea, ieșim din nou în stradă în număr mare și te așteptăm alături de noi!".

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ