Folosești WhatsApp? E pe cale să se schimbe radical. Mare atenție la noua funcție!

Tuesday, 23 April 2019, 17:55, Sursă: REALITATEA.NET

WhatsApp ar putea să îți dea toate planurile peste cap cu noua versiune. Noul update, pentru WhatsApp, care cu siguranță îi va enerva la culme pe mulți dintre utilizatori, este în faza alpha de dezvoltare în acest moment, dar va fi disponibilă odată cu noile versiuni de WhatsApp pentru Android. O să te incomodeze puțin la început, dar pe termen lung s-ar putea să fie cea mai bună veste. 

Adaugă părerea ta

WhatsApp va introduce o funcție pentru recunoașterea amprentei digitale, dar nu vei mai putea să faci capturi de ecran (screenshot) la conversațiile private. Și asta printr-o amprentă digitală.

Recunoașterea amprentei digitale este o funcție utilă dacă ești genul care are în telefon o mulțime de informații și lucruri importante, de care nu vrei să știe nimeni. În acst caz, nu vrei ca cineva să îți citească mesajele de pe WhatsApp. Noul update va rezolva această problemă, dar va veni cu una care sigur te va enerva.

Pentru că, nu-i așa, îți place să faci capturi de ecran cu mesajele trimise de prieteni pentru ca apoi să le reproșezi când nu se țin de promisiuni.

Ce se întâmplă când folosești noua versiune de WhatsApp?

Dacă îți vei instala noul update pentru WhatsApp, care încă nu este disponibil pentru descărcare, va trebuie să folosești amprenta digitală de fiecare dată când vei dori să citești sau să scrii mesaje. O versiune beta a fost deja testată pentru a vedea cum va arăta WhatsApp după instalarea fișierelor din ultimul update.

În momentul în care vei dori să folosești aplicația, pe ecran va apărea următorul mesaj: "Amprentă de securitate. Dacă este activată, ai nevoie de amprenta digitală pentru a deschide aplicația, iar capturile de ecran în conversații sunt blocate. Încă mai poți răspunde la mesajele din notificări și la apelurile din WhatsApp".

Aplicația îți va cere să te autentifici cu amprenta digitală dacă vei dori să o folosești. "Nu știm dece WhatsApp nu permite realizare de capturi de ecran în momentul în care este activată opțiunea de amprentă digitală și nici măcar nu știu dacă utilizatorii vor fi încântați de așa ceva", scrie WABetaInfo.

WhatsApp își face update cu regularitate, ceea ce înseamnă că vor apărea și alte caracteristici, pe lângă funcția de amprentă digitală.