Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Femeia asta e mai bătrână decât România! Secretul ei ca să prindă 109 ani

Monday, 22 April 2019, 16:11 Sursă: REALITATEA.NET

Annie Wilson, o femeie din SUA care a împlinit 109 ani, a dezvăluit că a obișnuit să bea un pahar de vin roșu în fiecare zi de vineri de-a lungul vieții și că nu are o formulă secretă care să o fi ajutat să ajungă sănătoasă până la această vârstă.

"Trăiesc și atât", a răspuns Annie când a fost întrebată care este secretul longevității. Femeia și-a sărbătorit ziua de naștere cu un pahar de vin, așa cum a făcut-o în fiecare vineri de când se știe. "Mulți m-au întrebat cum am reușit asta, iar eu nu am făcut nimic special. Eu doar trăiesc."

Annie a mărturisit că a crescut alături de o soră mai mare, alți 7 frați mai mari și un frate mai mic în Matthews, o suburbie a orașului Charlotte, unde gătea alături de mama sa și muncea la ferma familiei. Anul aesta, pentru a marca aniversarea celor 109 ani, femeia a dat o petrecere acasă și și-a invitat prietenii. Soțul ei a murit în anul 1993, iar rudele nu mai sunt de mult timp prin preajmă.

A fost descoperit secretul longevității?

Tot ce știm în prezent e că femeile sunt mai predispuse să atingă vârsta de 110 ani și că aproape 70% dintre persoanele care au atins această bornă au fost sau sunt de culoare albă. Toate teoriile despre cei care trăiesc peste 100 de ani au fost combătute într-un fel sau altul.

Până nu demult s-a crezut că persoanele care au trecut de 100 de ani sănătoase au ajuns la un punct în care corpul le îmbătrânește mult mai lent. Această teorie nu are baze solide, însă David Sinclair, genetician la Harvard Medical School, studiază fenomenul și promite să demonstreze că viața oamenilor poate fi lungită până la 150 de ani.

Mai mult decât atât, el este de părere că oamenii pot fi nemuritori cu ajutorul coenzimei NAD+, care se găsește din abundență în corpurile tinere. Deocamdată savantul a făcut teste pe șoareci și a demonstrat să această coenzimă poate face reversibil procesul de îmbătrânire a celulelor. Acum trebuie să arate că teoria sa funcționează și la oameni. Până va reuși acest lucru, Annie stă relaxată în fotoliul ei și își savurează paharul de vin alături de prieteni.

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE