Cutremur - S-a aflat adevărul! Pot sau nu animalele să simtă un CUTREMUR înainte oamenilor?

Friday, 31 January 2020, 10:52 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

CUTREMUR. Însă, o analiză recentă, citată de sciencealert.com, sugerează că dovezile aduse de cei care deţin animale de companie nu sunt justificate ştiinţific.

Există surprinzător de puţine studii despre cutremure care iau în calcul comportamentele neobişnuite ale animalelor care preced o mişcare tectonică

O echipă de cercetători din cadrul Centrul German de Cercetări pentru Geo-Ştiinţe - GFZ - a analizat o mare parte din datele privind cutremurele şi comportamentul animalelor.

CUTREMUR. Echipa a analizat 180 de studii despre comportamentul animalelor din timpul a 160 de cutremure. Per total, cercetările au avut în vedere modul în care peste 130 de specii se comportă în timpul sau înainte de un cutremur, de la câini la vaci sau viermi de mătase.

În ciuda acestor multe date, cercetătorii au ajuns la concluzia că dovezile sunt extrem de limitate. "Animalele pot fi sensibile la mişcarea tectonică iniţială pe care oamenii nu o percep", spun cercetătorii, adăugând că datele nu sunt concludente pentru a spune că animalele prezic sau nu cutremurele. 

Primul lucru pe care să-l faci în timpul unui cutremur este să te străduiești să rămâi calm. Panica duce la decizii care ne pot pune viața în pericol.

Totodată, dacă seismul are loc noaptea și se ia curentul, în niciun caz nu aprinde chibrite, lumânări ori brichete. În caz de cutremur puternic, există riscul ca țevile de gaz să se fisureze, astfel că flăcările pot provoca o explozie.

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-31 11:22:38
johnneil

Simt pe dracu! Atunci dorm ele cel mai bine.

Alte articole din: Ultimele Stiri