Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Ce s-ar putea întâmpla cu oamenii decedați în viitor? Tehnologia poate revoluționa cu totul moartea!

Thursday, 25 April 2019, 12:14 Sursă: REALITATEA.NET

Viață veșnică, altfel: Cei mai mulți oameni visează să trăiască veșnic. Ei bine, asta s-ar putea, dar în altă formă. Deși tehnologia nu a ajuns încă în punctul în care încărcarea conștiinței unei persoane în mediul digital să fie posibilă, există companii care folosesc inteligența artificială pentru a crea o identitate digitală a persoanei decedate.

Ce înseamnă asta e că tot ceea ce e o persoană poate fi stocată digital. Cum este posibil acest lucru? Cu ajutorul unui algoritm căruia i se oferă informațiile din social media ale persoanei decedate.

Cenușă devenită diamant: Odată incinerate rămășițele unei persoane decedate, cenușa poate fi transformată într-un diamant sintetic. LifeGem, o companie care se ocupă cu producerea de diamante, spune că procesul implică încălzirea carbonului extras din cenușă la temperaturi extrem de înalte și plasarea acestuia într-o presă specială de diamante. Odată tăiat și șlefuit, diamantul poate fi gravat cu laser cu un indicator unic. Și poate fi păstrat ca o moștenire în familie.

A doua viață, dar sub apă: O altă tehnică prin care rămășițele pot fi conservate presupune transformarea într-o așa numită bilă-coral. Mimează materialul din care sunt făcuți coralii, mixând cenușa cu un amestec special de ciment. Astfel, rămășițele devin fundament pentru acele forme de viață mai fragile din apă.

Resturile trimise în spațiu: Cei mai mulți oameni visează să ajungă în spațiu. Cum ar fi însă dacă asta s-ar întâmpla și după moarte. Mai mulți cetățeni din America au ales să-și trimită rămășițele în spațiu. Compania Mesoloft trimite aceste rămășițe la altitudini de peste 24 de kilometri, cu baloane. Odată atinsă altitudinea de 24 de kilometri, cenușa este expulzată la o altitudine de 100 de kilometri, direct în spațiu, cu ajutorul unui robot.

Momentul este filmat și trimis rudelor și prietenilor de pe Pământ ale persoanei decedate, pentru a vedea cum rămășițele acesteia se împrăștie în vidul spațiului.

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE