Coronavirus - România: 19517 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Bei cafea dimineața? Greșeala imensă care poate duce la cancer!

Monday, 22 April 2019, 13:07 Sursă: REALITATEA.NET

Știai că temperatura cafelei tale trebuie să fie un optimă, în caz contrar te vei expune la anumite riscuri? Probabil că nu, iar multora le place s-o bea fierbinte.

Cercetătorii au descoperit însă că temperatura ideală pe care trebuie să o aibă cafeaua ta înainte să o bei nu trebuie să depășească 60 de grade Celsius. Dacă lichidul trece de temperatura indicată, atunci ai șanse mult mai mari să te îmbolnăvești de cancer esofagian.

Astfel, potrivit studiului realizat de cercetători, cei care își beau cafeaua la o temperatură de 60 de grade Celsius au șanse cu până la 90% mai mari să dezvolte
cancer esofagian.

Cum s-a ajuns la temperatura optimă pentru cafea?

Această cercetare s-a făcut în contextul în care organizația World Health Organization a făcut un anunț public prin care a recomandat populației să nu mai consume lichide a căror temperatură depășește 65 de grade Celsius. Cu toate acestea, potrivit unui alt studiu, consumatorii preferă cafeaua mai fierbinte de 60 de grade.

Nu există încă dovezi clare care să sugereze exact legătura de tip cauză- efect dintre consumul de băuturi fiebinți și apariția cancerului esofagian. Cea mai plauzibilă explicație pare a fi vătămarea celulelor din esofag prin expunerea lor la temperaturi prea mari.
Cât de fierbinte e cafeaua pe care o iei de la magazin

„Cei care fac cafea ar trebui să mențină o temperatură a apei între aproximativ 90 și 95 grade Celsius", potrivit Asociației Naționale a Cafelei din SUA. De exemplu, la Starbucks, temperatura standard a băuturilor calde este între 65 și 75 de grade Celsius. Iar în cazu băuturilor pentru copii, acestea sunt servite de regulă la aproximativ 55 de grade Celsius.

Dacă îți cumperi cafeaua de la McDonald's nu vei ști cu exactitate câte grade are băutura, deoarece compania nu oferă date exacte legate de cafeaua pe care o vinde. Însă, în anii '90, compania a fost dată în judecată pentru că servea cafea mult prea fierbinte. Conform dovezilor, McDonald's servea cafeaua la o temperatură de aproximativ 82 de grade Celsius, scrie USA Today.

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Adaugă părerea ta
Alte articole din: LIFESTYLE