Coronavirus - România: 19669 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ungaria se retrage de la Eurovision 2020 pentru că este „prea gay”

Wednesday, 27 November 2019, 19:15 Sursă: Realitatea.NET

 

Ungaria nu va mai participa anul viitor la concursul Eurovision, scrie The Guardian, citat de hotnews.ro.

Decizia vine pe fondul speculațiilor potrivit cărora Budapesta vrea să se retragă deoarece consideră că această competiție este... „prea gay” pentru gusturile guvernului de dreapta al lui Viktor Orban și al presei finanțate de stat, scrie publicația britanică.

O sursă din cadrul televiziunii publice, MTVA, a precizat pentru The Guardian că, deși nu a fost oferită niciun fel de explicație, toți angajații stației au presupus că decizia de retragere este motivată de faptul că această competiție este asociată cu „cultura gay”.

Niciun motiv oficial nu a fost oferit pentru decizia de retragere, însă această mișcare vine în contextul intensificării retoricii homofobe în Ungaria, unde premierul Viktor Orban, cunoscut pentru pozițiile sale extremiste în ceea ce privește imigrația, a lansat mai nou și un pachet de măsuri de susținere și promovare a „familiei tradiționale” care să ducă la creșterea natalității.

La începutul acestui an, președintele Parlamentului de la Budapesta a comparat adopțiile de către gay cu pedofilia, în timp ce un comentator pro-guvernamental de televiziune s-a referit la Eurovision ca la o „flotilă a homosexualilor”, precizând că retragerea din competiție ar aduce beneficii „sănătății mentale” a națiunii.

A 65-a ediție a Concursului Muzical Eurovision va avea loc în Rotterdam, Olanda, în mai 2020.

Sursă Foto: eurovision.tv


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2019-11-27 19:45:57
Helmut

Ok, sa zicem ca Eurovisionul are priza (si) la publicul gay. Asa, si? Asta e un motiv suficient ca sa-l interzici intr-o tara intreaga, in care se respecta drepturile omului, inclusiv ale minoritatilor sexuale?! Ehe, se indreapta si Ungaria cu pasi repezi spre un regim totalitarist "putinian", sau ceausist, daca vreti, in care conducatorul "iubit", obligatoriu inapoiat in gandire, are intotdeauna dreptate si se face totul dupa cum ii e pofta acestuia. Iata ca se poate mai rau ca in Romania...

2019-11-28 06:51:12
mama omida

a refuza sa participi nu inseamna ca il interzici,si da ,are dreptate,"eurovisionul" este o trompeta ,nu are nicio legatura cu muzica; practic sunt bani aruncati intr'un concurs unde jocurile sunt facute in culise si nu au nicio legatura cu arta,o defilare de gay ,lesbiene, ,mascarici

Alte articole din: EXTERN