Baronii, la judecata lui Dăncilă. CEx încendiar la PSD

Monday, 11 November 2019, 14:29 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Punct şi de la capăt. Scăpată de ameninţarea de a pierde şefia PSD, odată ce s-a calificat în turul doi al alegerilor prezidenţiale, Viorica Dăncilă a prins din nou curaj. A avut o primă discuţie cu liderii partidului şi a convocat ședința Comitetului Executiv. Baronii care au pierdut trebuie să explice rezultatul slab pe care l-au obţinut în județele lor. Șefa PSD este hotărâtă să-i sancţioneze pe cei care au nu au performat.

Viorica Dăncilă îi cheamă la partid pe liderii din teritoriu. În primul rând, vor analiza fiecare județ în parte pentru că există nemulțumiri privind mobilizarea în județe care votează în mod tradițional cu PSD la toate tipurile de alegeri.

La Constanța, Viorica Dăncilă a luat jumătate din totalul voturilor primite de Klaus Iohannis, iar în Neamț, județ condus de baronul Ionel Arsene, șefa PSD a primit cu 20.000 de voturi mai puțin decât Klaus Iohannis.

Până pe 24 noiembrie, al doilea tur al prezidențialelor, Viorica Dăncilă a cerut cel puțin două mitinguri în țară. Șefa PSD vrea să meargă în două orașe mari ca să arate că partidul are forță și toți baronii trag pentru pentru ea până la turul al 2-lea. Pe listă ar fi și o întâlnire cu Mircea Diaconu.

Întreaga strategie pe care o are PSD pentru turul II va fi discutată la întâlnirea CEX, care va avea loc marți, de la ora 16.00.

"O analiză a rezultatelor pe fiecare judeţ în parte, pe fiecare localitate în parte, astfel încât la următoarele alegeri să avem rezultate mult mai bune. (...) Nu venim cu ideea de a face excluderi, vom discuta fiecare judeţ şi vom analiza fiecare localitate în parte. Fiecare preşedinte de organizaţie trebuie să justifice într-un fel rezultatul obţinut, ce a mers, ce nu a mers. Este o analiză de partid, o analiză normală după alegeri. (...) Eu cred că este important să vedem ce s-a greşit, unde s-a greşit, care au fost motivele pentru care s-a ajuns la un rezultat mai slab în anumite judeţe şi să avem o abordare constructivă", a afirmat candidatul PSD.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ