Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

VIDEO Haos și violențe la Belgrad, autoritățile fac un pas înapoi privind reintroducerea unor restricții epidemiologice

Wednesday, 08 July 2020, 23:52 Sursă: Realitatea.NET

Protestatarii au încercat să intre în clădirea Parlamentului, dar au fost respinși de forțele de ordine, care au intervenit cu gaze lacrimogene. Protestatarii au ripostat și ei cu pietre, bețe și chiar canistre de combustibil. Incidente similare, dar de mai mică amploare, au avut loc la Novi Sad, Niș și Kragujevaț, potrivit N1 TV.

Într-o încercare de a calma spiritele, preşedintele Aleksandar Vucic a anunțat că va reduce planul de măsurile restrictive pentru combaterea coronavirusului, dar le-a cerut protestatarilor să se retragă, pentru a nu amplifica și mai mult riscul de transmitere a coronavirusului, relatează Euronews.

″Nu mai sunt paturi libere în spitalele noastre, vom deschide noi spitale″⁣, a spus preşedintele Vucic într-un mesaj către naţiune. El a acuzat de asemenea organizaţii de extremă dreapta şi unii ″⁣ofiţeri de informaţii″⁣ regionali, pe care nu i-a precizat, că pun la cale revolte pentru ″⁣a submina poziţia Serbiei″, potrivit Agerpres⁣.

Pe de altă parte, liderul de la Belgrad este acuzat de unii protestatari că aplică aceleași metode ca și Slobodan Miloșevici și folosește forțele de ordine ca pe o armată personală.

meanwhile, ispred crkve svetog marka pic.twitter.com/Jc5XaGwdLp

— Pru (@jprusina) July 8, 2020

sursă video: N1 TV

.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL