Coronavirus - România: 697898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Veste bună pentru angajați: tichetele cadou nu se mai impozitează

Wednesday, 16 September 2015, 15:01 Sursă: REALITATEA.NET

Veste bună pentru angajați și angajatori: toate tichetele cadou oferite cu ocazii speciale vor fi neimpozitate, din 2016.

În prezent, aceste tichete sunt neimpozitate doar dacă sunt destinate copiiilor salariaţilor, scrie Capital. În schimb, dacă le sunt oferite angajaţilor sunt impozitate cu 16%.

În noul Cod fiscal, legea 227/2015, la art 76, alin. (4) lit. a) se prevede "cadourile, inclusiv tichetele cadou, oferite de angajatorii salariatilor, cat si cele oferite în beneficiul copiilor minori ai acestora, cu ocazia Pastelui, zilei de 1 iunie, Crăciunului și a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, precum și cadourile, inclusiv tichetele cadou, oferite salariatelor cu ocazia zilei de 8 martie sunt neimpozabile, în măsura în care valoarea acestora pentru fiecare persoana în parte, cu fiecare ocazie din cele de mai sus, nu depășește 150 lei", potrivit sursei citate.

În prezent, la stabilirea impozitului pe venituri din salarii se iau în calcul și tichetele cadou, care sunt cuprinse în venitul brut lunar din salarii, avantaje care se impozitează cu cota de 16%. Tichetele cadou nu se cuprind în baza lunară de calcul a contribuţiilor sociale obligatorii
potrivit art. 296 indice 15 lit. o) din Codul Fiscal


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL