Coronavirus - România: 2738 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Bugetar de lux: şefa Radio Iaşi a primit o primă de 4000 de euro pentru ziua de naştere

Thursday, 20 October 2016, 17:56 Sursă: REALITATEA.NET

Pe 29 mai 2016, când împlinea 47 de ani, Claudia Crăcăleanu, şefa redacţiei Radio Iaşi, componentă a reţelei regionale a Radio România Actualităţi, pleca de la casieria Radio Iași cu 30.000 de lei în geantă, a dezvăluit în exclusivitate Reporter IS. Claudia Crăcăleanu a încasat salariul de 12.000 de lei - al patrulea cel mai bine plătit director la stat din Iaşi- și o primă de 18.000 de lei.

Şefa Radio Iaşi a refuzat să stea de vorbă cu reporterii ieşeni, însă aceştia au reuşit să obţină informaţii de la alţi angajaţi ai radioului.

Unul dintre cei doi membri ai Consiliului de Administrație a studioului Radio Iași a confirmat că a mai auzit de prime cu ocazia zilei de naștere, inclusiv în cazul managerului Claudia Crăcăleanu. Cătălin Bulgariu explică: „Din câte știu, de anul acesta nu se mai dau prime de vacanță. Primele de zile de naștere nu sunt în contractul colectiv de muncă, acestea se acordă pe baza unei decizii la nivel central. Managerul a beneficiat de acest bonus, ca și alți angajați. Nu știu exact cuantumul premiilor și, chiar dacă aș ști, nu aș spune, că sunt confidențiale”.

Taxa radio-tv asigură Societatății Române de Radiodifuziune venituri de aproape 100 milioane de euro anual, potrivit raportului pe 2015. Peste 95% din buget provine din taxa radio-tv şi de la bugetul de stat.

Studioul teritorial de la Iași primește anual circa 6 milioane de euro, depășind de două ori și jumătate bugetele cumulate ale tuturor entităților mass-media din Iași. Comparativ, TVR Iași, post regional de asemenea, are un buget anual de 1,6 milioane de euro.Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL