Coronavirus - România: 191102 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tot mai multe restricții din cauza infectărilor numeroase! Școlile și grădinițele din Bacău se ÎNCHID de luni

Saturday, 10 October 2020, 08:11 Sursă: Realitatea.NET

Toate școlile și grădinițele din orașul Bacău intră de luni în scenariul roșu, ca atare, se va face școală numai online. La Bacău, a avut loc ședința Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Numai în ultimele 24 de ore, în județul Bacău, 179 de persoane au fost depistate cu COVID-19.

Prefectul județului Bacău, Sorin Gabriel Ailenei, a explicat, la un post TV, că a luat această măsură ca să prevină alte măsuri mai dure, atât la nivelul municipiului, cât și al județului.

Stimulul care ne-a determinat să reacționăm în scurt timp cu privire la acest lucru, a fost rata infectărilor, care a depășit la nivelul municipiului Bacău 3 îmbolnăviri la mia de locuitori. A fost de la sine înțeles că trebuia să reacționăm și am optat pentru această măsură”, a precizat el.

Mai avem încă două măsuri: interzicerea activității operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc și interzicerea activităților în spațiile interioare pentru toți operatorii care desfășoară activități de preparare și comercializare a produselor alimentare și/sau a băuturilor alcoolice și nealcoolice. Este totuși instituită o excepție, la hoteluri, pensiuni, cămine. Această excepție operează doar pentru persoanele cazate în unitățile respective”, a menționat prefectul județului Bacău.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL