Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tiparnița de euro nu își reduce turația. BCE va injecta și mai mulți bani în piață

Thursday, 08 December 2016, 09:51 Sursă: REALITATEA.NET

BCE a anunțat deciziile de politică monetară la ora 12:45 GMT iar ulterior președintele BCE, Mario Draghi, a organizat o conferință de presă.

Banca Centrală Europeană (BCE) a prelungit programul de achiziții de obligațiuni pentru a da o nouă gură de oxigen unei economii europene care privește cu îngrijorare viitorul, după alegerea lui Donald Trump în funcția de președinte al SUA și demisia premierului italian.

Consiliul Guvernator al BCE a decis să extindă programul de relaxare cantitativă, prin care cumpără obligaţiuni din piaţa secundară cu bani proaspăt tipăriţi, până când rata inflaţiei din zona euro va da semne că revine spre pragul ţintit de BCE, apropiat de 2%.

BCE îşi rezervă opţiunea de a extinde programul dincolo de decembrie 2017, sau de a creşte plafonul infuziilor lunare de lichiditate, dacă condiţiile economice din zona euro se vor înrăutăţi.

Dobânda de politică monetară a fost menţinută la 0,25%.

Tot joi, BCE va da publicității noile sale prognoze macroeconomice pentru zona euro. În luna septembrie experții BCE mizau pe o creștere de 1,7% în acest an și un avans de 1,6% în 2017 și 2018. În cazul inflației, experții BCE mizau pe o inflație de 0,2% în acest an, urmată de o accelerare la 1,2% în 2017 și 1,6% în 2018.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL