Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

SUCEAVA: Focar de Covid la Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret, după o petrecere: s-au îmbolnăvit atât angajați, cât și pacienți

Monday, 14 September 2020, 10:21 Sursă: Realitatea.NET

Managerul Spitalului de Psihiatrie din Siret, Tiberiu Rotaru, a precizat că în cursul zilei de duminică au fost confirmați cu noul coronavirus trei angajați și trei pacienți. Din primele informații a rezultat că pacienții au contactat boala de la angajați, după ce aceștia au luat parte la o petrecere la care au fost prezenți alți colegi recent reveniți din concediu. Înainte de a se întoarce la serviciu, cei cinci angajați întorși din vacanță au fost testați, iar rezultatele au arătat că sunt pozitivi, potrivit Europa FM.

Ulterior, au fost testați și ceilalți angajați ai Spitalului de Psihiatrie care au participat la petrecere, iar trei dintre ei fost confirmați pozitiv. Managerul unității spitalicești din Siret a spus că angajații depistați cu SARS-COV 2 în cursul zilei de duminică rămân pe secție, iar cei confirmați anterior sunt în izolare la domiciliu. Pavilionul unde a fost descoperit focarul a fost carantinat, deși atât pacienții cât și angajații sunt asimptomatici.

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL