Coronavirus - România: 212492 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Şeicul de 31 de ani care ar putea cumpăra oricând Apple, Google şi Microsoft la un loc

Thursday, 28 April 2016, 17:05 Sursă: REALITATEA.NET

La 31 de ani, acest prinţ a preluat finanţele Arabiei Saudite, cel mai mare exportator de petrol din lume, conducerea Apararii, dar şi controlul Aramco, cea mai mare companie de petrol din lume.

Daca s-ar lista la bursa, Aramco ar avea, conform analistilor, o capitalizare de cel putin 2,5 trilioane dolari. Mai mult decat cele mai in voga companii americane impreuna.

Intr-un articol din Bloomberg Business Week, prinţul isi prezinta obiectivele si anunta reforma Arabiei Saudite, o tara care se scalda in petrol, dar care poate sa ajunga in faliment daca pretul barilului nu isi revine si daca beneficiile de care se bucura locuitorii sai nativi nu sunt reduse.

Salaman, ministrul Apararii al Arabiei Saudite, a urmat studii juridice la King Saud University din tara natala si degaja o atitudine mai moderna fata de oficialitatile saudite de pana acum.

Arabia Saudita are cea de-a doua rezerva de petrol din lume, dupa Venezuela, insa datorita climei si a solului, sauditii pot extrage aurul negru la cel mai mic pret din lume, facand din rezerva de sub desertul din Peninsula Araba cea mai valoroasa din lume.

Aramco, compania petroliera controlata de statul saudit, extrage aproximativ 12 milioane de barili pe zi, adica 540 milioane dolari, la un pret al barilului de 45 dolari, scrie zf.ro.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL