Coronavirus - România: 217216 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Rusia și China încep o nouă cursă a înarmării. Rachetele hipersonice, arma imbatabilă

Thursday, 28 April 2016, 23:50 Sursă: REALITATEA.NET

În prezent se poate discuta despre un posibil mare conflict între puterile mondiale, Rusia și China aflându-se într-o cursă a înarmării, potrivit US News. Nu același lucru poate fi spus și despre Statele Unite, care sunt mai puțin active în acest sens.

Nu se poate spune cu adevărat că un conflict de mare amploare este din nou de actualitate, după atentatele de la 11 septembrie 2001, pentru că de fapt acesta nu s-a încheiat niciodată, scrie Lamont Colucci.

Unii chiar au avertizat, după atentatele de la World Trade Center, că o atenție excesivă acordată contraterorismului va rezulta în sporirea mitului că acest conflict între marile puteri este încheiat.

Tot timpul și toată energia folosite pentru a fi învinse al Qaida și alte grupări similare au fost totdeauna un mic spectacol față de amenințările care ar putea fi reprezentate de o Rusie resurgență sau o China a cărei putere este în creștere.

Printre discuțiile despre atacuri aeriene simulate care amintesc de epoca Războiului Rece și incursiunile navale ale rușilor, incursiunile maritime ale chinezilor și spectrul că evenimentele din Ucraina și din Crimeea vor fi repetate în țările baltice, există și amenințarea tot mai mare a noilor arme care caută să submineze puterea militară și apărarea americane.

Noile arme se împart în trei categorii principale: rachetele hipersonice, noile drone și sistemele antisatelit. Cea mai periculoasă este racheta hipersonică, această putând ajunge la viteze incredibile de peste 22.000 de kilometri pe oră. În prezent nu există sistem de apărare în față unui asemenea tip de rachetă.

Rusia și China lucrează la astfel de rachete, iar chinezii le-ar putea avea operaționale până în anul 2020 și speră să dispună de versiuni convenționale care pot ținti bunurile navale americane din Oceanul Pacific,scrie Ziare.com.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL