Coronavirus - România: 19133 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Restaurant închis după ce clienţii au filmat gândaci în vitrine

Monday, 21 October 2019, 17:26 Sursă: REALITATEA.NET

Filmul realizat de un client în restaurantul din centrul oraşului a devenit repede viral pe reţetele de socializare. La fel de rapid s-au sesizat şi organele de control, astfel că Protecţia Consumatorilor, Direcţia de Sănătate Publică şi Direcţia Sanitară Veterniară au descins în local. În urma controalelor inspectorilor, restaurantul a fost închis pentru o perioadă de şase luni şi au fost aplicate mai multe amenzi.

„S-a dispus închiderea locaţiei pentru şase luni. Au fost găsiţi gândaci atât vii, cât şi morţi, dar şi probleme legate de materia primă. Administratorul a primit o amendă de 10.000 de lei. Vor putea cere redeschiderea abia după ce vor remedia toate problemele”, a declarat Carmen Tudor, director adjunct al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Galaţi.

„Circuitele nu erau respectate, starea de igienizare era vai de mama ei și, în plus, locul era infestat masiv cu insecte. A fost aplicată o sancţiune de 10.000 de lei pentru nerespectarea circuitelor şi o sancţiune de 3.000 de lei pentru nerespectarea planului de dezinfecţie/dezinsecţie. Totodată, s-a decis închiderea unităţii până la remedierea deficienţelor”, a declarat şi Liliana Moise, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Reprezentanţii restaurantului nu au dorit să facă comentarii, sugerând doar că gândacii ar fi putut veni de afară sau că au fost puşi acolo de persoane rău-intenţionate, relatează Realitatea de Galați.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL