Coronavirus - România: 4057 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Recuperarea banilor furați prin corupție, prioritatea Guvernului Orban

Friday, 08 November 2019, 23:55 Sursă: REALITATEA.NET

„Banii furați prin corupție sau crimă organizată și ascunși de infractori în companii off-shore sunt ai cetățenilor și trebuie recuperați. Asta ne propunem”, a declarat ministrul Justiției, Cătălin Predoiu.

Cătălin Predoiu a precizat că Guvernul din care face parte va lupta împotriva corupției și criminalității, subliniind că programul de guvernare pune accent pe recuperarea creanțelor provenite din infracțiuni.

În calitate de Președinte în Exercițiu al CARIN, Ministerul Justiției, prin intermediul Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, a organizat la Bucureşti, în perioada 5-7 noiembrie 2019, întâlnirea Generală Anuală a Rețelei. Evenimentul a reunit aproximativ 140 de practicieni în domeniul recuperării creanţelor provenite din infracțiuni, din peste 60 de jurisdicţii, inclusiv reprezentanţi ai EUROPOL - care asigură Secretariatul permanent al CARIN, precum și EUROJUST.

La întâlnire au fost prezenţi şi reprezentanţi ai reţelelor regionale, respectiv din cadrul ARINSA (Reţeaua de Recuperare a Creanţelor din Africa de Sud), ARIN-AP (Reţeaua de Recuperare a Creanţelor din Asia Pacific), ARIN-WCA (Reţeaua de Recuperare a Creanţelor din Vestul şi Centrul Asiei) şi ARIN-CARIB (Reţeaua de Recuperare a Creanţelor din Caraibe), precum și din cadrul Consiliului de Cooperare a Statelor Arabe din Golf, se arată într-un comunicat de presă.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL