Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Povestea puiului de căprioară salvat din colții câinilor la Sibiu

Thursday, 18 August 2016, 21:27 Sursă: REALITATEA.NET

Puiul de căprioară a fost la un pas de moarte. În urmă cu două săptămâni, o haită de câini l-a încolțit, la liziera pădurii din apropiere de Săcel. Un bărbat care se afla la pescuit, la lacurile din zonă, a auzit hărmălaia și s-a apropiat.

Când a văzut puiul, mușcat și mai mult mort decât viu, a alungat imediat câinii, cu o bâtă. A luat animalul și l-a îngrijit acasă. Cu ajutorul unui medic veterinar, sibianul a cusut rănile provocate de mușcăturile câinilor. A hrănit puiul în fiecare zi cu biberonul, cu lapte proaspăt de vacă. După două săptămâni, căpriorul s-a pus pe picioare, scrie Turnulsfatului.ro.

Sibianul știa, însă, că deținerea unui animal sălbatic este o faptă ilegală, așa că a sunat la Garda de Mediu. procedural, căpriorul ar fi trebuit dat înapoi deținătorului de drept, adică Ocolului Silvic Săliște. Responsabilii de aici și-au dat seama, însă, că acesta nu are nicio șansă de supraviețuire în sălbăticie, rănit, fără mamă și încă sugar.

"Au fost de acord să-l cedeze, au întocmit și documente, în urma investigațiilor pe care le-au făcut asupra puiului și cea mai bună soluție a fost predarea către un centru sau către un amplasament autorizat", spune Bogdan Lazăr, inspector la Garda de Mediu Sibiu.

Astăzi, puiul a fost preluat și adus la Grădina Zoologică. Poate fi văzut de toți vizitatorii, iar cei mici deja îl aseamănă cu Bambi. Căpriorul nu a fost însă, deocamdată, “botezat”. Un sondaj va fi publicat pe site-ul Grădinii Zoologice din Sibiu, în care vizitatorii vor fi întrebați ce nume să poarte noul locatar de la Zoo. Puiul va purta numele care va primi cel mai mare număr de voturi.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL