Coronavirus - România: 18429 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Percheziţii de amploare într-un dosar de spălare de bani

Tuesday, 24 April 2018, 09:52 Sursă: REALITATEA.NET

În această dimineață, poliţiştii din Capitală, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, efectuează 6 percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Mureş şi Constanţa, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, în domeniul comerţului intracomunitar cu materiale de construcţii.

La data de 24 aprilie a.c., polițiștii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, efectuează 6 percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Mureş şi Constanţa.

Perchezițiile sunt efectuate în cadrul unui dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, în domeniul comerţului intracomunitar cu materiale de construcţii.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2013 – ianuarie 2015, reprezentanţii unor societăţi comerciale cu sediul pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Constanţa, Mureş şi Bacău, ar fi înregistrat fictiv achiziţii de bunuri şi servicii, în valoare de aproximativ 1.400.000 de lei, de la societăţi comerciale cu comportament de tip "fantomă", în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 560.000 de lei, iar suma supusă procesului de spălare a banilor este estimată la 1.700.000 de lei.

Persoanele implicate vor fi conduse, pentru audieri, la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Sectorului 5.

La acţiune au participat și polițiști din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene din Mureş şi Constanţa.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL