Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Patru milioane de români NU AU VĂZUT NICIODATĂ MAREA! Paradoxal, printre ei sunt şi constănţeni

Tuesday, 22 July 2014, 10:43 Sursă: REALITATEA.NET

Deși locuiesc la doar câțiva zeci de kilometri distanță de malul Mării Negre, nu i-au admirat frumusețea niciodată. Este și cazul multora dintre cei care își duc zilele în satul Fântâna Mare, comuna Independența, aflată la 45 de kilometri de 23 August, unde se află cea mai apropiată plajă, scrie reporterntv.ro.

"Nu am văzur marea niciodată. Nu m-am plimbat, am avut copii de crescut", spune Azize Osman. Azize Osman are 88 de ani, o vârstă de aur, înnobilată cu înțeleciune și încercată de multe neajunsuri. În tinerețe a muncit din greu la câmp, dar spune că banii nu au fost niciodată suficienți pentru a ajunge la mare. Nici vecina ei, Leman Osman nu are amintiri legate de Marea Neagră. Televizorul a fost singura sursă care a ajutat-o să-și facă o idee despre imaginea mării.

"Nu am văzut-o. Cu ce să ma duc la mare? Am 50 de ani și nu am fost la mare", a spus Leman Osman. Copiii, însă, din Fântâna Mare, acest sat tradițional dobrogean locuit sută la sută de etnici turci se pot lăuda cu o vacanță la mare, dar nu toți. Și în Conacu, o localitatea aflată la aproximativ 50 de kilometri de mare sunt copii care nu știu ce înseamnă o  bălăceală în valurile albastre.

Este și cazul celor 7 frați din familia Rusu. Dacă doi dintre ei au fost o singură dată pe litoral, ceilalți 5 nu au avut această bucurie. Sunt premianți la școală și tocmai de aceea  despre Marea Neagră au citit în cărțile de geografie și au aflat câte ceva și din  povestirile mamei.

"Ar fi ceva nou pentru ei pentru că nu au fost niciodată să vadă, să simtă apa aceea sărată. E un vis pentru ei, dar îi las să viseze, sunt copii“, a spus Maria Rusu.Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL