Coronavirus - România: 19398 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Nelu Tătaru: "Nu există scenariul 5 sau 6. Avem scenariul 4 ce trebuie gestionat"

Thursday, 02 April 2020, 23:14 Sursă: Realitatea Plus

Întrebat dacă există o strategie de informare și control a epidemiei, Tătaru a spus că fiecare Comandament pentru Situații de Urgență are intalniri cu medicii de familie si cu alte institutii abilitate pentru a se informa reciproc si a-si corela activatea. 

In context, el a precizat ca orice ajutor care poate fi acordat Directiilor de Sanatate (DS) de la nivelul intregii tari este binevenit in contextul actualei crize generate de raspandirea COVID-19 in Romania. 

In ceea ce priveste particularitatile COVID-19, ministrul a subliniat ca orice manifestare a unui simptom in randul populatiei inseamna un telefon la medicul de familie: "Astfel se decide daca trebuie mers la specialist sau se poate trata la domiciliu".

Cat priveste cazul oraselor din tara, ministrul a precizat ca "fiecare oras si spital are particularitatea si evaluarea lui in functie de dinamica de la zi la zi", existand doua posibilitati: suplimenatrea personalului medical sau inchiderea focarului, asa cum s-a intamplat recent in cazul municipiului Suceava şi a unei zone limitrofe formate din opt comune.

Pe final de emisiune, Nelu Tătaru a făcut un apel către populație, căreia i-a transmis "să aibă încredere în corpul medical romanesc, că își va face treaba, că pandemia va trece. Să nu uite să respecte toate măsurile, incusiv izolarea la domiciliu".


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL