Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Marea Britanie anunță un nou plan de relansare post-Covid, de 37,7 miliarde de dolari

Wednesday, 08 July 2020, 21:47 Sursă: Realitatea.net, Agerpres

"Intrăm în cea de-a doua fază a răspunsului nostru economic la grava recesiune provocată de pandemia de coronavirus, care se va concentra pe revenire în câmpul muncii şi pe lupta împotriva şomajului în rândul tinerilor", a spus Sunak în Parlament.


Conform planului de relansare, angajatorii vor primi 1.000 de lire sterline (1.256 de dolari) pentru fiecare angajat care revine la locul de muncă după expirarea șomajului temporar, în octombrie. Costul acestor bonusuri ar putea să se ridice la nouă miliarde de lire sterline, a precizat ministrul britanic. În prezent, peste nouă milioane de persoane beneficiază de acest ajutor.

De asemenea, TVA pentru industria ospitalităţii (hoteluri, restaurante, baruri dar şi parcuri de distracţii şi grădinii zoologice) şi sectorul turismului va fi redusă de la 20% până la 5%, şase luni. Măsura va costa patru miliarde de lire sterline. În plus, cei care vor lua masa în oraş în august, în zilele de luni, marţi şi miercuri, vor beneficia de un discount de până la 10 lire sterline, care va fi plătit de guvern.

Alte măsuri anunțate de ministrul britanic al Finanțelor prevăd anularea temporară a taxei pentru achiziţionarea proprietăţilor imobiliare de până la 500.000 de lire sterline, alocarea a trei miliarde de lire sterline pentru îmbunătăţirea eficienţei energetice a locuinţelor şi clădirilor publice şi a două miliarde de lire sterline pentru subvenţionarea unui program de găsire de locuri de muncă pentru tinerii cu vârsta de până la 25 de ani, potrivit Agerpres.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL