Imagine extraordinară de la NASA. Bucureștiul, văzut din spațiu

Thursday, 12 December 2019, 19:32 Sursă: realitatea.net, www.nasa.gov

Autor: Realitatea.NET

NASA a publicat o fotografie cu Bucureștiul puternic iluminat noaptea. Imaginea a fost surprinsă de pe Stația Spațială Internațională.

 

Agenția Națională Spațială Americană a postat fotografia inedită la începutul acestei săptămâni, pe 10 decembrie.

„Capitala luminată a României, București, cu o populație de aproape 1,9 milioane de locuitori, văzută de pe Stația Spațială internațională care orbitează la 423 de kilometri deasupra acestei țări est europene”, scrie NASA în descrierea fotografiei.

Fotografia a fost făcută de la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS).

Stația servește explorării spațiului, nu aparține NASA, a fost construită împreună cu Rusia din 1998 și alte națiuni participă și trimit astronauți. Statele Unite dețin și controlează majoritatea modulelor.
 
A fost construită pentru a studia efectele microgravitației și a menținerii vieții în spațiu și ca platformă de observație astronomică și a Pământului.

Stația poate servi ca spațiu locuibil pentru un echipaj, post de comandă pentru operații pe orbită în jurul Pământului și ca port de întâlnire și acostare pentru mici nave spațiale. 

Staţia spaţială zboară la o altitudine de circa 400 de kilometri. Altitudinea la care este plasată pe orbită variază între 319,6 km și 346,9 km și poate fi văzută cu ochiul liber de pe Pământ. ISS realizează o orbită completă la fiecare 90 de minute, atingând viteze de 28.000 km/h. Într-o singură zi, staţia călătoreşte distanţa dintre Pământ şi Lună şi înapoi.

ISS este cea mai mare structură pe care oamenii au trimis-o în spaţiu. Construcţia sa principală a fost un proces de lungă durată, care a început în 1998 şi s-a încheiat în 2011, deşi staţia este într-o continuă evoluţie pentru a include noi misiuni şi experimente.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE