Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

HALUCINANT! Cântă la chitară în timp ce este operat pe creier

Monday, 24 July 2017, 20:25 Sursă: REALITATEA.NET

Timp de 20 de luni înainte de procedură, Prasad a suferit de o afecțiune neurologică numită distonie muzicală. Ori de câte ori Prasad cânta la chitară, i se blocau degetele. Acest lucru nu se mai întâmplă acum, relatează CNN.

„A fost un sentiment magic, complet magic”, a spus muzicianul în vârstă de 37 de ani după ce a interpretat primele acorduri.

„Nu am putut să performez deloc în ultimele 20 de luni, iar în câteva secunde, degetele mele au fost eliberate complet și am reușit să cânt normal”, a declarat muzicianul.

Tratamentul constă în folosirea curenților de radiofrecvență pentru a distruge o parte din circuitul creierului care declanșează tremorul anormal.

Chirurgia pe creier cu pacientul complet treaz datează din vremuri străvechi, când medicii forau craniile pacienților pentru a-i vindeca de convulsii sau dureri de cap, conform National Institutes of Health (NIH).

La sfârșitul anilor 1920, un chirurg din Canada a adăugat analgizice și anestezii locale, fapt care a câștigat popularitate când tratarea tumorilor cerebrale și a epilepsiei a luat amploare.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL