Coronavirus - România: 111550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Astăzi se decernează ,,Oscarurile'' franceze. Filmul ,,Elle'', favorit la premiile Cesar

Friday, 24 February 2017, 09:26 Sursă: REALITATEA.NET

Huppert este marea favorită pentru obține a doua oară trofeul de cea mai bună actriță, după primul ei Cesar câștigat în 1996 cu filmul  ,,La cérémonie'', al lui Claude Chabrol.

"Elle"a câștigat deja Globul de Aur pentru cel mai bun film străin și cea mai bună interpretare feminină.Huppert aspiră să se impună și la premiile Oscar, unde va avea o concurență dură din partea actrițelor Ruth Negga (,,Loving''), Natalie Portman, (,,Jackie''), Meryl Streep (,,Florence Foster Jenkins'') și, mai ales, Emma Stone, protagonista principalului favorit, musicalul, ''La La Land''.

În Franța, Huppert pare să aibă premiul Cesar asigurat, singura surpriză putând veni din partea actriței Marion Cotillard pentru rolul său din filmul ,,Mal de pierres''.  

,,Elle'' are ca rivale filmele ,,Frantz'', o drama sentimentală care se derulează după cel de-Al Doilea Război Mondial, și ,,Divines'', o relatare tulburătoare de la periferia marilor orașe în regia lui Houda Benyamina.

În competiție pentru Cesar la categoria cel mai bun film se află de asemenea ,,Les innocents'' de Anne Fontaine, ''Ma loute'' de Bruno Dumont, ''Mal de pierres'' de Nicole Garcia și ''Victoria'' al lui Justine Triet. La un premiu Cesar aspiră și regizorul canadian Xavier Dolan pentru ''Juste la fin du monde'', inclus la categoria cel mai bun film străin.

În aceeași categorie candidează și filmul brazilian ,,Acquarius'' al lui Kleber Mendonao Filho, pelicula românescă ,,Bacalaureat'' al lui Cristian Mungiu, filmul belgian ,,La fille inconue'' al fraților Dardenne, lungmetrajul american ,,Manchester by the sea'' al lui Kenneth Lonergan, pelicula britanică ,,I, Daniel Blake'' al lui Ken Loach și filmul german ,,Toni Erdmann'' al regizoarei Maren Ade.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL