Fără precedent! Păgubiții din dosarul Tel Drum nu se grăbesc să-și recupereze prejudiciul

Wednesday, 22 November 2017, 10:18 Sursă: REALITATEA.NET

Situație fără precedent! Instituțiile păgubite în dosarul Tel Drum nu s-au constituit încă parte civilă, pentru a recupera eventuala gaură din bani publici. Autoritatea de management (Ministerul Dezvoltării Regionale și Fondurilor Europene) are de recuperat un prejudiciu de 20 milioane euro, iar Consiliul județean Teleorman a fost păgubit cu peste 31 milioane lei.

Adaugă părerea ta

Al treilea om în stat are de azi sechestru pe toată averea. Aproape 128 de milioane de lei, adică peste 27 de milioane de euro, are de recuperat statul de la liderul PSD şi alţi patru inculpaţi din dosar. Suma depăşeşte valoarea întregii averi oficiale a lui Dragnea, aşa că DNA i-a pus sub sechestru toate bunurile(case, terenuri, acţiuni, conturi şi bani daţi cu împrumut).

Conform Codului de Procedură Penală, părțile vătămate se pot constitui parte civilă până la începerea cercetării judecătoreşti. Acest lucru „se face în scris sau oral, cu indicarea naturii şi a întinderii pretenţiilor, a motivelor şi a probelor pe care acestea se întemeiază. În cazul în care constituirea ca parte civilă se face oral, organele judiciare au obligaţia de a consemna aceasta într-un proces-verbal sau, după caz, în încheiere”.

 

sursa foto: flux.24