Englezii nu se așteptau la asta! Ratingul economiei a fost tăiat, recesiunea e la orizont

Monday, 27 June 2016, 21:33 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Agențiile Standard and Poor's și Fitch au retrogradat, luni, ratingul AAA al Marii Britanii, ca urmare a rezultatului referendumului în favoarea Brexitului, potrivit BBC News. Vineri, agenția Moody's a modificat perspectivele economiei UK ca fiind negative.

Standard and Poor's anunță o "deteriorare a performanței economice a Marii Britanii, inclusiv în ceea ce privește sectorul financiar".

Agenția S&P era singura care mai menținuse ratingul AAA după Brexit. Ratingul de credit a fost redus acum la AA, ceea ce înseamnă costuri mai mari la împrumuturile luate de guvernul britanic.

Noul rating are perspectivă negativă, ceea ce înseamnă că ar putea fi redus din nou în viitor.

Tot luni, o analiză a băncii Goldman Sachs vorbește despre șansele ca economia Marii Britanii să intre în recesiune la începutul anului viitor, deci în următoarele 6-7 luni.

Agentia financiara Fitch a redus luni ratingul Regatului Unit ca urmare a votului britanicilor in favoarea parasirii Uniunii Europene, dupa ce cu cateva ore inainte si Standard and Poor's luase o masura similara, informeaza AFP. 

Evaluarea datoriei Marii Britanii a trecut, conform Fitch, de la AA+ la AA, cu o perspectiva negativa, ceea ce inseamna ca ar putea fi redus din nou in lunile urmatoare.
Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: ECONOMIE