Coronavirus - România: 479634 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tudorel Toader, învins de CSM! Surse: Managementul Parchetului General a fost eficient

Tuesday, 21 November 2017, 07:17 Sursă: REALITATEA.NET

Controlul la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a avut loc în perioada 4 - 29 septembrie, iar echipa care a făcut verificările, vizând activitatea din 2016 şi din primul semestru al acestui an, a fost formată din opt inspectori judiciari.

Controlul Inspecţiei Judiciare a fost declanşat în baza unei cereri trimise în 19 iunie de către ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, care a solicitat controale la DNA şi la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, motivând că la cele două instituţii nu au mai avut loc verificări de zece ani.

În cazul DNA, raportul Inspecţiei Judiciare a fost trimis Secţiei pentru Procurori a CSM în 5 octombrie, fiind deja discutat în secţia CSM. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, săptămâna trecută, că va lua o decizie în urma controlului Inspecţiei Judiciare la Direcţiei Naţională Anticorupţie "sigur anul acesta".

Întrebat când preconizează că va lua o decizie, Toader a răspuns: "O zi exactă n-aş putea spune, dar în scurt timp, sigur anul acesta”.

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL