Coronavirus - România: 186254 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

CT Popescu despre scandalul din PSD: Aminteşte de epoca Stalin - Lenin

Wednesday, 27 April 2016, 22:57 Sursă: REALITATEA.NET

Cristian Tudor Popescu spune că Valeriu Zgonea ar fi trebuit să demisioneze el singur din funcţiile de preşedinte executiv al PSD şi de preşedinte al Camerei deputaţilor.

Chiar dacă nu a făcut-o, excluderea lui din partid seamănă cu ceva ce ar fi făcut Ceauşescu, sau Stalin, sau Lenin.

„Noi, înainte să ne lovim de ideologii, de morală, de principii de tot felul, în ţara asta ne lovim de logica simplă. Şi trecem peste ea. Păi domnul acesta, domnul Dragnea, în data de 15 mai 2015, când s-a pronunţat condamnarea în primă instanţă, nedefinitivă, nu ca acum, când e definitivă, în acel moment a demisionat din funcţia de ministru şi din funcţia de preşedinte executiv al PSD. Motivaţia domniei sale: recunosc că nu cunosc care a fost sau va fi motivarea deciziei, dar o respect", a declarat CTP la Digi24.

"Va să zică acum ai o decizie definitivă, la doi ani cu suspendare, şi nu o mai respeţi. Şi acum spui că e nedreaptă. Deci e logic. Domnul Dragnea nu are nevoie să fie contrazis de domnul Zgonea, se contrazice el însuşi.

Vă amintiţi ce am spus atunci? Este Ceauşescu când se ridică de la masă, în decembrie '89, înainte de final, se ridică de la masă, se duce până la uşă: Îmi dau demisia. Ca să strige din spate la el ăştia, Manea Mănescu, Bobu, Dăscălescu: Nu, tovarăşu', veniţi înapoi! V-am spus că aşa o să fie atunci, cu Dragnea? Că pleacă ca să revină? Ceea ce s-a şi întâmplat.

Gestul de a-l da afară pe Valeriu Zgonea, să-l dai afară din calitatea de membru de partid asta este Ceauşescu - Dej - Stalin - Lenin - Kremlin.

Pentru că nu există niciun motiv pentru care domnul Zgonea să fie exclus din PSD. Niciun motiv! Ce a spus? A spus: eu consider că trebuia să-şi dea demisia. Şi ce? A compromis în felul ăsta doctrina PSD? A afectat candidaţii la primărie? A afectat partidul? Nu. A spus: cred că domnul preşedinte ar fi trebuit să-şi dea demisia. O opinie de membru de partid. Cum să-l dai afară? Deci, darea afară a domnului Zgonea din calitatea de membru PSD este un lucru foarte nociv, urât şi care ne aruncă în trecut în materie de civilizaţie politică", a mai spus CT Popescu.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL