CSM cere Inspecției Judiciare să-l cerceteze pe șeful Inspecției Judiciare

Thursday, 07 November 2019, 19:21 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Sectia pentru judecatori din cadrul CSM a sesizat, joi, Inspectia Judiciara pentru a face verificari cu privire la posibile abateri de grava neglijenta in cazul sefului Inspectiei Judiciare, Lucian Netejoru, si a inspectoarei Roxana Petcu, au declarat pentru un ziar central surse din magistratura.

Decizia a fost luata cu 6 la 4 voturi, dupa ce s-a luat in discutie o solicitare facuta de judecatorul Bogdan Mateescu, sustin sursele citate.

Roxana Petcu a realizat doua rapoarte referitoare la un articol de presa si o declaratie a fostului judecator CCR Petre Lazaroiu. Inspectoarea a concluzionat ca acestea nu au afectat independenta si impartialitatea judecatorilor de la Inalta Curte. Cele doua rapoarte au fost contrasemnate de Lucian Netejoru, desi sefa Directiei de Inspectie pentru Judecatori (DIJ) din IJ le avizase negativ.

Sotul Roxanei Petcu a fost secretar de stat la MAI, asadar, membru al guvernului condus de PSD, iar inspectoarea ar fi trebuit sa se abtina de la a solutiona cele doua rapoarte, sustin surse judiciare.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ