Coronavirus - România: 1452 de cazuri confirmate

Ce se întâmplă dacă mori în Sâmbăta morților. Puțini știu asta

Saturday, 22 February 2020, 06:21 Sursă: Realitatea.NET

Se spune că oricine se stinge din viață în această zi ajunge direct în rai. Ziua de 22 februarie a coincis cu Sâmbăta Morților, una din sărbătorile importante ale românilor, în care se pomenesc morții.

Datina acestei zile este ca fiecare familie să-și scrie pe o coală albă de hârtie absolut toți morții din familie, chiar și din generații îndepărtate, pentru ca preoții să-i pomenească în timpul slujbei.

Moşii de iarnă - Biserica îi numește pe cei trecuți în viața de dincolo „adormiți", termen care are înțelesul de stare din care te poți trezi. Ea nu vorbește de trecere într-o stare de neființă, ci de trecere dintr-un mod de existență în alt mod de existență. Hristos îi va dărui cuvântului „adormit", înțelesul care îl asociază cu învierea. Când Mântuitorul ajunge în casa lui Iair, a cărui fiică, de numai 12 ani, de abia murise, spune: „Nu plângeți; n-a murit, ci doarme" (Luca: 8,52).

Potrivit Sfintei Scripturi, după moarte urmează Judecata particulară, în urma căreia omul ajunge să se împărtășească fie de fericire, fie de suferință, stări date de modul viețuirii pe pământ (unit cu Dumnezeu sau despărțit de El).

Aceste stări nu sunt definitive, ele durează până la Judecata Universală, când va avea loc învierea întregului neam omenesc și când vor avea loc hotărârile finale legate de starea de fericire sau suferință. Noi ortodocșii ne rugăm pentru cei morți, pentru că avem credința că prin rugăciunile noastre, sufletul pentru care ne rugăm va ajunge la Judecata universală, într-o stare mai bună decât aceea cu care s-a despărțit de trup.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL