Coronavirus - România: 475362 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Carmen Dan, audiată la DIICOT. Care este motivul ȘOCANT al chemării de urgență

Thursday, 23 November 2017, 11:55 Sursă: REALITATEA.NET

Ministrul de Interne, Carmen Dan, s-a prezentat joi la sediul DIICOT, în legătură cu plângerea penală pe care a depus-o la sfârșitul lunii octombrie împotriva lui Romică Părpălea, denunțătorul din dosarul "Referendumul" și cel care a făcut la DNA plângeri penale împotriva ei și a președintelui PSD, Liviu Dragnea.

La intrarea în sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Carmen Dan a precizat că a venit la audieri, fără a spune în ce cauză.

La finele lunii octombrie, ministrul Afacerilor Interne a depus, la DIICOT, o plângere pe numele lui Romică Părpălea, potrivit Mediafax. Acesta este denunţător şi în dosarul Referendumului, în care Liviu Dragnea a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.

Când procurorii DNA au început ancheta faţă de Liviu Dragnea în dosarul Referendumului, preşedintele PSD susţinea că este cercetat pe baza unui denunţ făcut de o persoană care a decedat. Ulterior, Părpălea a reacţionat, precizând că el este autorul denunţului. Acesta este contextul în care bărbatul este cunoscut drept "mortul lui Dragnea".

Pe 30 octombrie, Carmen Dan declara că a depus la DIICOT o plângere penală împotriva lui Părpălea, pe care îl acuza de denunț calomnios, șantaj, obstrucționarea organelor judiciare, atac împotriva ordinii constituționale și grup infracțional organizat.

“Acest personaj, pe treptele DNA, a declarat că a făcut un denunț împotriva mea, precizând că aș fi exercitat într-o calitate deținută anterior, aceea de prefect, anumite acte care presupun trafic de influență, abuz în serviciu și presupus luare de mită. Este dreptul meu ca cetățean și responsabilitatea mea ca ministru de Interne și membru CSAT să mă apăr de orice abuz împotriva mea. Este o declarație pe care acest domn a făcut-o pe treptele DNA, eu nu am fost citată la DNA, însă cred că fiecare trebuie să își asume responsabilitatea propriilor acțiuni. Eu nu am făcut altceva decât să sesizez că astfel de abuzuri pot crea un precedent periculos”, spunea atunci Carmen Dan.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL