Coronavirus - România: 54009 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Barem Romana BAC 2017, sesiunea august – Ce sanse au elevii sa ia examenul dupa asemenea subiecte

Monday, 21 August 2017, 16:23 Sursă: REALITATEA.NET

Barem Romana BAC 2017, sesiunea august – Baremele si subiectele de astazi le puteti descarca si consulta la URMATORUL LINK.

Barem Romana BAC 2017 – In aceste zile a inceput a doua sesiune de Bacalaurea a acestui an. Prima proba care a fost sustinuta de elevii mai putin norocosi in sesiunile precedente este chiar cea la Limba si Literatura Romana.

Dificultatea subiectelor a fost una medie, la fel ca in sesiunea din iunie a acestui an. In mod normal, nu ar trebui sa le puna mari dificultati elevilor aceste subiecte, conform specialistilor in domeniu.

Barem Romana BAC 2017, sesiunea august - Anul trecut, la cea de-a doua sesiune, cea din toamna, s-au inscris chiar mai multi candidati decat in acest an, peste 42.000, iar dintre ei au reusit sa promoveze peste 75% dintre ei.

Urmatoarea proba pe care urmeaza sa o sustina elevii va avea loc in 23 august si este vorba despre proba obligatorie a profilului. Pe 24 august absolventii se vor confrunta si cu examenul la proba la alegere, in functie de profil si specializare.

Barem Romana BAC 2017, sesiunea august. Calendar BACALAUREAT 2017 - Sesiunea august-septembrie 2017

Barem Romana BAC 2017, sesiunea august

11 - 14 iulie 2017 Înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen
27 iulie 2017 Înscrierea candidaţilor care au promovat examenele de corigenţe
21 august 2017 Limba şi literatura română – proba Ea) - probă scrisă
22 august 2017 Limba şi literatura maternă – proba Eb) - probă scrisă
23 august 2017 Proba obligatorie a profilului – proba Ec) - probă scrisă
24 august 2017 Proba la alegere a profilului şi specializării - proba Ed) - probă scrisă
25, 28 august 2017 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română - proba A
28 august 2017 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă - proba B
29-30 august 2017 Evaluarea competenţelor digitale - proba D
30-31 august 2017 Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională - proba C
1 septembrie 2017 Afişarea rezultatelor (până la ora 16,00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16:00 - 20:00)
2 - 5 septembrie 2017 Rezolvarea contestaţiilor
6 septembrie 2017 Afişarea rezultatelor finale

Barem Romana BAC 2017, sesiunea august - Informatii importante pentru elevi

Pe langa pregatirea pe care ar trebui sa o aiba pentru probele examenului, este necesar ca elevii sa cunoasca foarte bine ce anume nu au voie sa faca la Bacalaureat. In fiecare an exista candidati eliminati din examen, pentru ca nu respecta regulamentul, intentionat sau neintentionat.

Barem Romana BAC 2017, sesiunea august Candidatii la Bacalaureat vor semna un proces-verbal, in sala de examen inainte de proba, prin care mentioneaza ca stiu ca daca copiaza sau incearca sa copieze vor fi dati afara din BAC si nu vor mai putea participa la urmatoarele 2 sesiuni de Bacalaureat.

Elevii NU au voie sa intre in sala de examen cu: ghiozdane, rucsacuri, sacose, posete. Nu au voie sa aiba asupra lor, in imbracaminte, in incaltaminte, in penare sau in banci manuale, carti, dictionare, culegeri, formulare, memoratoare, notite, insemnari, rezumate, ciorne sau lucrari ale altor candidati, telefoane mobile, casti audio, calculatoare.

Barem Romana BAC 2017, sesiunea august  Elevii sunt obligati sa lase obiectele interzise in sala de depozitare a obiectelor personale.

Barem Romana BAC 2017, sesiunea august Ce patesc elevii care refuza sa-si depoziteze obiectele interzise in examen

Barem Romana BAC 2017, sesiunea august Candidatii care refuza depozitarea ghiozdanelor, rucsacurilor, sacoselor, posetelor, cartilor in sala stabilita de comisia de bacalaureat NU vor fi primiti in examen.

Elevii NU au voie sa vorbeasca intre ei sau cu exteriorul si nici sa schimbe intre ei foi de lucrare, ciorne, notite sau orice alte materiale care pot fi folosite la rezolvarea subiectelor.

Barem Romana BAC 2017, sesiunea august Ce li se intampla candidatilor care incalca regulile in timpul examenului

Barem Romana BAC 2017, sesiunea august Candidatii care incalca aceste reguli sunt eliminati din examen, indiferent dau au copiat sau au incercat sa copieze. Ei nu mai pot sa participe la probele urmatoare din BAC, in sesiunile urmatoare nu le vor fi recunoscute notele obtinute la probele sustinute inainte de eliminare - nici la probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale si nu mai au dreptul sa participe la urmatoarele 2 sesiuni ale Bacalauratului. 

Accesul in sala de examen se face pe baza unui act de identitate valid.

Barem Romana BAC 2017, sesiunea august Elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE), modelele de subiecte au fost publicate pe site-ul subiecte2017.edu.ro.

Barem Romana BAC 2017, sesiunea augustModelele orientative de subiecte/biletele de examen/pachetele de fișiere pentru examenul național de Bacalaureat au fost concepute în concordanţă cu programele în vigoare ale examenului, astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea candidaților de analiză, de sinteză, de generalizare şi de abstractizare. De asemenea, acestea vizează cuprinderea echilibrată a materiei studiate, solicitându-se demonstrarea competenţelor prevăzute în programele de examen, respectiv încadrarea în timpul prevăyut de metodologie pentru rezolvarea sarcinilor de lucru. Comparativ cu anul trecut nu au fost operate modificări în structura subiectelor.

Barem Romana BAC 2017, sesiunea augustCalendar BACALAUREAT 2017.Centrul Național de Evaluare și Examinare este instituția din subordinea Ministerului Educației specializată în evaluare educaţională, având ca atribuţii, printre altele, asigurarea coordonării ştiinţifice şi profesionale a sistemului de examene din învăţământul preuniversitar, inclusiv elaborarea probelor de examen, respectiv elaborarea de metodologii, proceduri şi regulamente pentru organizarea şi desfăşurarea examenelor şi evaluărilor în învăţământul preuniversitar.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL