Anunț făcut de meteorologi: ce urmează după codul galben de ceață

Sunday, 20 October 2019, 08:09, Sursă: REALITATEA.NET

Meteorologii au emis mai multe avertizari cod galben de ceata, valabile in Bucuresti si in 12 judete. In unele locuri, vizibilitatea va fi extrem de scazuta si se va semnala burnita. Astfel, pana la ora 9:00, a fost cod galben de ceata in Bucuresti.

Tot pana la ora 9.00, a fost cod galben in judetele Braila, Ialomita, Calarasi, Ilfov si Harghita. Si in aceste zone, pe alocuri, ceata a fost atat de densa incat vizibilitatea a scazut sub 50 de metri si s-au produs accidente grave.

După codul galben de ceață, in cea mai mare parte din tara, vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată. Excepţie vor face zone restrânse din Moldova, Dobrogea şi Muntenia, unde ceata, sau norii josi vor persista până spre după-amiază, astfel încât valorile termice vor fi doar uşor mai ridicate faţă de normalul perioadei.

În celelalte regiuni, ziua va fi mai mult senina şi doar izolat pe vai şi în depresiuni, dimineaţa, va mai fi ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 şi 28 de grade.

In Bucuresti, am inceput ziua cu 7-9 grade, apoi ne asteapta o noua zi frumoasă şi deosebit caldă pentru această dată, a informat Realitatea TV.

Dupa ce ceata matinala se va fi risipit, se va face loc unui senin impecabil, insorit, propice atingerii unei maxime de 24 de grade, conform Realitatea TV.

La munte, vreme frumoasă şi mult mai caldă decat normal. Cer senin, vant cel mult moderat.Si, desigur, dimineata, pe văi şi în depresiuni, condiţii de ceaţă.