Şoferul turc care a accidentat un poliţist rămâne în arest preventiv

Thursday, 13 August 2015, 10:10 Sursă: REALITATEA TV

Atash Abdullah, turcul care a nenorocit pe viaţă un poliţist de la Rutieră, a ajuns, astăzi, în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti. Trimis după gratii pentru 30 de zile imediat după ce l-a târât pe poliţist pe capota maşinii, Atash a incercat să-i convingă pe judecători să-l cercetateze în libertate, însă instanţa a respins cerererea acestuia.

Adaugă părerea ta

UPDATE 18.05: Abdullah Atas, omul de afaceri turc care a accidentat grav un polițist de la Rutieră, rămâne în arest preventiv, au decis definitiv joi magistrații de la Curtea de Apel București. Judecătorii au respins o contestație formulată de Abdullah Atas și au menținut decizia Tribunalului București, instanță care a emis un mandat de arestare preventivă de 30 de zile pe numele acestuia.

UPDATE 10,00: Urmează să înceapă procesul în care șoferul turc va încerca să îi convingă pe judecători să îi înlocuiască măsura arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu sau a controlului judiciar, a transmis corespondentul Realitatea TV. 

În data de 02.08.2015 procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul ATAS ABDULLAH, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor referitoare la infracţiunea de ultraj, potrivit B365.ro.

La propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, Tribunalul Bucureşti adispus luarea măsurii arestării preventive - în lipsă - a inculpatului ATAS ABDULLAH pe o perioadă de 30 de zile, întrucât starea de sănătate a acestuia nu a permisprezenţa sa în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi, în vederea audierii.

Concret, incidentul s-a produs duminică, 2 august, în jurul orei 03.30, în zona intersecţiei străzii Nicolae Caramfil cu Şoseaua Pipera, unde poliţistul era împreună cu alţi agenţi de la Brigada Rutieră a Capitalei, pentru un control în trafic, informează Mediafax.

"Poliţistul i-a făcut semn şoferului să oprească, acesta a încetinit, dar când a ajuns în dreptul agentului de la rutieră, a accelerat, l-a lovit, acesta a rămas pe capotă aproximativ 400 de metri, apoi a căzut pe carosabil", a declarat purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere a Capitalei, Andrei Codău.

Şoferul a fugit de la locul accidentului, fiind prins de poliţişti la aproximativ doi kilometri, în Pipera, judeţul Ilfov, după ce a lovit un scuar şi apoi, din cauza vitezei, a fost proiectat într-un gard.

Polițistul a fost internat în stare gravă, suferind multiple leziuni traumatice grave. Totodată, șoferul turc a fost internat în urma leziunilor traumatice suferite, acesta având o alcoolemie de 1 la mie, ceea ce înseamnă aproaape în comă din cauza băuturii.

 

Cazul poliţistului accidentat de un şofer turc! Ce se întâmplă cu organismul la o alcoolemie de 1,65

 

 

Poliţistul rănit are 44 de ani şi lucrează în Poliţie de 23 de ani, potrivit vicepremierului Gabriel Oprea, l-a vizitat, la spital, pe poliţistul rănit de şoferul turc. Oprea a adăugat că poliţistul a fost premiat anul trecut pentru că datorită lui au fost descoperiţi cei mai mulţi şoferi băuţi în trafic.