Sezonul de toamnă, în plină "apocalipsă meteo". Avertisment înfricoșător

 
Sezonul de toamnă nu mai e ce a fost pe vremuri
Sezonul de toamnă nu mai e ce a fost pe vremuri

Sezonul de toamnă. Am intrat din 23 septembrie în așa-numita toamnă astronomică, însă anotimpurile clasice au fost date peste cap în ultimii ani, iar viteza cu care avansează schimbările climatice avansează de la an la an.

Sezonul de toamnă. Clima se schimbă în mod accelerat și periculos arată cel mai recent studiu, publicat de Organizația Meteorologică Mondială (OMM). Conform datelor OMM, perioada 2014-2019 a fost cea mai caldă de când se fac măsurători meteorologice.

Sezonul de toamnă. Meteorologii anunță iminența unei "apocalipse climatice". Nivelul oceanelor s-a aflat în continuă creștere, iar emisiile de dioxid de carbon au atins valori record, în această perioadă, conform studiului.

Sezonul de toamnă. „Schimbările climatice sunt cauzate de noi și sunt tot mai accelerate, ceea ce ne înscrie pe un curs extrem de periculos", spune profesorul de meteorologie Brian Hoskins, președintele Institutului Grantham de la Colegiul Imperial din Londra.

Sezonul de toamnă. Mai multe regiuni ale țării vor fi lovite de ploi puternice, în următoarele săptămâni, potrivit prognozei meteo pentru luna octombrie ce a fost publicată de meteorologi.

Sezonul de toamnă. Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată.

Sezonul de toamnă. La sfârșitul lui septembrie, temperaturile vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade în regiunile sudice, sud-vestice şi centrale, iar la începutul lunii octombrie cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în cea mai mare parte a teritoriului, dar mai ales în regiunile nordice şi la munte. 

Ce înseamnă toamna din punct de vedere astronomic

Sezonul de toamnă. Ca în fiecare an, la începutul ultimei decade a lunii septembrie atenția ne este îndreptată spre momentul în care pașim în toamna astronomică. Acesta este momentul echinocțiului de toamnă, când longitudinea astronomică a Soarelui atinge valoarea de 180°.

Sezonul de toamnă. Punctul echinocțiului de toamnă, numit și „punct autumnal" , se află pe sfera cerească la intersecția eclipticii (ce reprezintă proiecția pe sfera cerească a planului orbitei Pământului) cu ecuatorul ceresc, pe care Soarele îl traversează la aceasta dată, trecând din emisfera nordică a sferei cerești în cea sudică.

Sezonul de toamnă. Aflându-se deci la această data în dreptul ecuatorului ceresc, Soarele va răsări și va apune chiar în punctele cardinale est și vest, durata zilelor fiind astfel egală, indiferent de latitudine, cu cea a nopților.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Un alt Ion
23 Sep 23:39
Am auzit și eu pe undeva că toamna asta pământul se va mișca de pe axă cu 5 grade și ziua va deveni cu 15 minute mai scurtă, și că un meteorit va lovi munții Bugeci, și din cauza asta ursul brun carpatin va fi pe cale de dispariție! E adevărat, pe bune!
Răspunde
0 0
Ion
23 Sep 19:56
Eu nu înțeleg cine vă mai citește cu toate titlurile astea apocaliptice! Puțin bun simț nu ar strica!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?