Toată lumea urăşte planta asta, însă are efecte uimitoare asupra sănătăţii

 
Această plantă distruge 98% din celulele canceroase. Se găseşte şi în România, pe toate drumurile
Această plantă distruge 98% din celulele canceroase. Se găseşte şi în România, pe toate drumurile

Pelinul (Artemisia absinthium) este cunoscut din cele mai vechi timpuri, în Egiptul antic era o plantă folosită în procesiunile religioase.Principiul activ al acestei plante este thujonul, substanţă care în cantităţi mari este otrăvitoare, are efecte convulsive şi narcotice. Efectele sale se aseamănă oarecum cu cele ale marijuanei, fiind de culoare verde-închis, uneori chiar albastru, cu miros înţepător şi gust amar. Pelinul este al doilea după virnanţ (Ruta graveoleus), care este cea mai amară plantă din regnul vegetal.

Însă, dacă este folosit extern, pelinul poate fi unul dintre cele mai bune leacuri împotriva durerilor.

Tinctura alcoolică de pelin, atunci când se aplică extern, are un efect excelent de alungare a durerilor musculare, umflăturile articulaţiilor cu artrită. Alungă şi chinurile groaznice ale durerilor de luxaţii grave sau a dislocărilor de genunchi, umăr sau fracturi, scrie sfatnaturist.ro.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?