Otrava curată: prafuri albe care nu au ce căuta în alimentația noastră

 
Otrava curată: prafuri albe care nu au ce căuta în alimentația noastră
Otrava curată: prafuri albe care nu au ce căuta în alimentația noastră

În menținerea unei stări bune de sănătate, alimentația joacă un rol capital, esențial, celebrul profesor neurolog și cercetător Dumitru Constantin Dulcan indică fără dubii pe marii dușmani, ”ucigașii albi” ai sistemului imunitar.

Din punctul său de vedere, reputatul neurolog e categoric: sunt trei prafuri albe, otrăvitoare pentru sănătatea noastru. Trei alimente care se regăsesc zilnic în alimentația noastră. Dacă nu împreună, separat cu siguranță.

„Sarea multă, zahărul alb şi făina albă. Nimeni nu vrea să mănânce pâine integrală. De ce mâncăm pâine albă, care este secată de toţi nutrienţii din ea? Pâinea integrală este cea sănătoasă organismului nostru.”, susține Dulcan.

În sprijinul celor spuse de profesorul Dulcan, vine și celebrul biolog și reputat cercetător în alimentație Gheorghe Mencinicopschi. Care ne detaliază răul pe care, de pildă, ni-l produc sarea sau zahărul.

Profesorul Gheorghe Mencinicopschi vine și ne spune că alimentele bogate în sare, spre exemplu, duc la deshidratare care, nu se manifestă prin sete acută, ci prin dorința de alimente sărate. Confundăm foarte des setea cu foamea, de aceea sfatul lui este  să bem un pahar cu apă și să așteptăm. Mâncăm apoi doar dacă ne mai este foame după jumătate de oră.

Zahărul vine și 4kcal la fiecare gram dar, pentru a fi arse aceste calorii, organismul are nevoie și de vitamine, magneziu și crom, explică profesorul Gheorghe Mencinicopschi în cartea sa “Revoluția în bucătărie”.

Dacă nu i le dai, le va consuma din ce are deja și apoi va cere înlocuirea lor. Insulina nu mai poate transporta glucoza din sânge în mod corespunzător la fiecare celulă, din care să-și ia energie și atunci se va ajunge la o permanență dorință de dulce. Iar consumarea unei cantități mai mari de zahăr nu va rezolva problema ci va duce la îngrășare și chiar obezitate fiindcă surplusul de glucide va fi transformat de organism în grăsime. Și așa intri într-un cerc vicios.

 

Sursa

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?