GEST EXTRAORDINAR al unui moldovean stabilit în Canada. Luceafărul lui Eminescu, animaţie 3D

 

Un bărbat din Republica Moldova stabilit în Canada a realizat un film animat în 3D după poezia Luceafărul, de Mihai Eminescu, 

În căutarea unei vieți mai bune, Ion Cebotari, împreună cu soţia şi cei 2 copii a emigrat în 2016 în Canada. În prezent, moldoveanul, originar din Nisporeni, studiază Art scene și Animation la Universitatea Laval din oraşul Quebec, Canada.

Pe lângă cursurile de la facultate îşi găseşte timp şi pentru proiecte personale, bărbatul pasionat de artă și film, a realizat o poveste de film hollywoodian: a animat în format 3D poemul ,,Luceafărul” de Mihai Eminescu.

Tânărul spune că practic nu a dormit trei luni pentru a-şi realiza visul.

„Luceafărul de Mihai Eminescu a fost pentru mine întotdeauna ceva mai mult decât o poezie. Am patruns în esenţa poeziei şi am lăsat imaginaţia să zboare, m-am dedicat 101 % ca să redau exact toată subtilitatea şi esenţa strofelor. Am trăit de unul singur toate etapele producerii unui film de animaţie de la Development, Pre-production, Production şi Post production. Am acumulat o experienţă enormă şi am pus în practică metode de produceri noi pe alocuri unicale, spune Ion.

sursa

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Andreea Ciocea
21 Jan 22:55
Domnul Cebotari Ion s-a folosit in filmuletul dumnealui despre Luceafarul de inregistrarea 'Luceafarul - Mihai Eminescu" inregistrare ce apartine, sub protectia drepturilor de autor, AudioCarti.eu

In acest sens, filmele (trei la numar) ce contin inregistrarea noastra au fost sterse de pe Youtube.

Am rugamintea sa aduceti lamuriri, in articolul dvs cat si in alte legaturi externe, cititorilor dumneavoastra despre acest fapt si anume incalcarea drepturilor de autor pe care domnul Cebotari Ion a savarsit-o, prezentand in mod eronat sursa ca fiind Youtube.com Teatru Radiofonic, iar nu AudioCarti.eu si neavand in acest sens niciun document prin care sa ateste ca exista acordul nostru pentru a ne folosi inregistrarea.

Astept un raspuns cat mai urgent in vederea solutionarii acestei probleme extrem de grave!

Consilier juridic,
Andreea Ciocea
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?