Funcționarii din Finanțe amenință că NU mai "pun osul" la colectarea de taxe și impozite

 

Sindicatele din Ministerul de Finanțe contestă ultima formă a Codului Administrativ, adoptată miercuri de Guvern, și amenință voalat cu faptul că funcționarii ar putea deveni demobilizați în realizarea sarcinilor de serviciu.

Funcționarii din Ministerul de Finanțe contestă ultima formă a Codului Administrativ, adoptată miercuri de Guvern, și amenință voalat că ar putea deveni demobilizați în realizarea sarcinilor de serviciu "cu posibile consecințe negative asupra colectării impozitelor, taxelor și contribuțiilor la bugetul general consolidat".

Sindicatul angajaților din Finanțe își exprimă public nemulțumirea pentru modul în care „un act normativ negociat, asumat și aprobat în ședința de guvern de săptămâna trecută, a fost modificat pe motiv de "eroare de formulare", se arată într-un comunicat de presă remis site-ului Realitatea Financiară.

Sindicatul Național Finanțe Publice SindFISC, organizație sindicală națională specializată în reprezentarea intereselor profesionale ale angajaților sistemului instituțional al MFP, critică ultimele evoluții privind modificările făcute de Guvern la forma inițială a Codului Administrativ.

Finanțiștii sunt deranjați de eliminarea prevederilor referitoare la acordarea statutului special pentru funcționarii Ministerului Finanțelor Publice (MFP) și ai instituțiilor subordonate.

„Renunțarea la aceste prevederi este de natură să creeze o stare de nemulțumire în rândul angajaților sistemului instituțional MFP, fenomen ce poate genera o demobilizare a personalului în realizarea sarcinilor de serviciu, cu posibile consecințe negative asupra colectării impozitelor, taxelor și contribuțiilor la bugetul general consolidat", spune Nicolae-Liviu Toader, Președintele SindFISC.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
mihai
04 Jul 17:30
Informatizati sistemul, terminați circul.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?