Doliu în sportul românesc. A murit un fost mare campion

 

Seniorul baschetului sibian, Mihai Albu, a încetat ieri din viață, la vârsta de 79 de ani.

 Născut pe 21 iunie 1938, în satul Ludoş, Mihai Albu a debutat în Divizia A la 14 ani, cu echipa Constructorul Sibiu. A mai evoluat la U Cluj și Dinamo Bucureşti și a acumulat peste 200 de prezenţe în echipa naţională, inclusiv în calitate de căpitan. Printre marile sale performanţe, merită amintit: multiplu campion naţional participări la Campionatele Europene (cea mai bună clasare: locul 5) selecţionat de trei ori în echipa Europei câştigător al Cupei Germaniei ca jucător, apoi ca antrenor câştigător al unui concurs de aruncări libere, cu 120 de reuşite consecutive. Mihai Albu a fost preşedinte de onoare la CSU Sibiu

„Federația Română de Baschet anunță cu multă tristețe și profund regret trecerea în neființă a celui care a fost Mihai Albu. În această dimineață, aflat în Cehia, în drum spre țară, inima unuia dintre cei mai valoroși baschetbaliști români din toate timpurile a încetat să mai bată și a făcut astfel ca sportul românesc să mai piardă o stea din constelația performerilor.

Născut la Sibiu în data de 21 iunie 1938, Mihai Albu a iubit baschetul de mic copil și și-a dedicat o mare parte din viață sportului cu mingea la coș, urcând rapid pe treptele afirmării sportive. A fost un jucător talentat și muncitor, extrem de apreciat de colegii săi, cât și de adversari. A îmbrăcat de-a lungul carierei sale tricourile echipelor Constructorul Sibiu, Universitatea Cluj și Dinamo București și a adunat numeroase selecții în naționala României. De altfel, evoluțiile sale deosebite au atras și atenția specialiștilor de peste hotare, Mihai Albu fiind de mai multe ori selecționat în echipa Europei alături de nume mari ale Bătrânului Continent.

Pentru meritele sale deosebite aduse baschetului a primit distincția de maestru emerit al sportului, iar în 2011, cu ocazia All Star Game Sibiu, a fost inclus în galeria „Legendele baschetului românesc”.

Pe această cale, Federația Română de Baschet adresează sincere condoleanțe familiei îndurerate. Dumnezeu să-l odihnească!”, se arată într-un comunicat al FRB, scrie Mesagerul de Sibiu. Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?