Discul Beatles "Măcelari" din colecţia lui John Lennon, scos la licitaţie

 

Un disc rar al formaţiei The Beatles, cu celebra copertă "Măcelarii", care s-ar fi aflat în posesia lui John Lennon, ar putea fi vândut la o licitaţie cu 136.000 de lire. Copertă ''butcher'' (măcelar) a albumului ''Yesterday And Today'', care îi arată pe cei patru Beatles îmbrăcaţi cu halate albe, acoperiţi cu bucăţi de carne crudă şi păpuşi decapitate, a provocat indignare la lansarea în Statele Unite, în 1966 şi a fost retrasă.

Fotografia şocantă era o formă de protest faţă de atrocităţile războiului din Vietnam. 

Copia discului "butcher" scoasă la licitaţie ar fi aparţinut chiar lui John Lennon, care a dăruit-o în 1971 unui fan, cu autograf şi cu o schiţă făcută pe spate de marele muzician, potrivit Press Asociation, citată de Agerpres .

Ulterior, fanul a obţinut, pe aceeaşi copertă, şi autografele altor doi membri Beatles, Ringo Starr şi Paul Mccartney. 

Licitaţia va avea loc la The Beatles Story Museum din Liverpool, pe 9 mai, iar preţul de pornire este de 136.000 de lire.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?