Descoperire IREALĂ despre avionul prăbușit în Columbia

Tragedie greu explicabilă
Tragedie greu explicabilă

O parte a echipajului avionului care s-a prăbușit la sfârșitul lui noiembrie 2016 în Columbia, omorând 71 de oameni, nu dispunea de autorizațiile necesare pentru a efectua acest zbor. În plus, aeronava nu avea suficient combustibil.O parte a echipajului avionului care s-a prăbușit la sfârșitul lui noiembrie 2016 în Columbia, omorând 71 de oameni, nu dispunea de autorizațiile necesare pentru a efectua acest zbor, potrivit avocatului uneia dintre părți, informează joi AFP.

Potrivit rezultatelor preliminare ale anchetei efectuate de partea columbiană, prezentate la sfârșitul lui decembrie, aparatul companiei boliviene LaMia nu avea suficient carburant.

Acest accident a decimat aproape întregul club de fotbal Chapecoense, din micul oraș brazilian Chapeco, echipă ce se deplasa în Columbia pentru a disputa finala din Copa Sudamericana, a doua cea mai importantă competiție continentală din America Latină, cu echipa columbiană Atletico Nacional. Șase persoane au supraviețuit în mod miraculos accidentului.

Avocatul Jaime Cernadas, care îl apără pe Mauricio Duran, un membru al Aviației Civile Boliviene (DGAC) vizat de anchetă pentru că a autorizat planul zborului, a declarat pentru cotidianul El Deber că Fernando Ovar Goytia, copilotul decedat în timpul accidentului, nu avea autorizație din partea DGAC.

Cotidianul a subliniat, de asemenea, că mecanicul Edwin Tumiri, unul dintre supraviețuitori, nu dispunea nici el de o astfel de autorizație.

Echipajul, format din șapte membri, număra cinci bolivieni, o paraguayancă și un venezuelan.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?