De ce este greșit să vă puneți brăduți parfumați la oglinda retrovizoare a mașinii

 

Șoferii care au obiceiul de a-și pune brăduți parfumați, cruciulițe sau alte accesorii la oglinda retrovizoare sunt buni de plată. Oamenii legii spun că acest obicei le îngreunează vizibilitatea în timpul condusului. 

Șoferii care atârnă accesorii la oglinda retrovizoare vor fi sancționați cu amenzi cuprinse între 1.300 de lei și 2.900 de lei. Art. 102, alin. 36 din Codul Rutier prevede: „Constituie contravenții și se sancționează cu amendă: Aplicarea de afișe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale care restrâng sau estompează vizibilitatea sub limita legal admisă ori împiedică sau diminuează eficacitatea dispozitivelor de iluminare și semnalizare luminoasă ori citirea numărului de înmatriculare”.

Pe lângă amendă, șoferilor li se reține certificatul de înmatriculare.

„De asemenea, se reține certificatul de înmatriculare și se eliberează o dovadă înlocuitoare cu drept de circulație pentru 15 zile. Recomandăm tuturor să nu monteze astfel de dispozitive sau de afișe care să estompeze vizibilitatea întrucât se pun în pericol atât pe ei, cât și pe ceilalți conducători auto”, a declarat Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliției Române, pentru TVR. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?