„Cernobîl” continuă să facă victime. Un erou al dezastrului nuclear s-a sinucis

 

Nagashibay Zhusupov, un bărbat care a făcut parte din echipele de debarasare a reziduurilor radioactive de la Cernobîl, s-a sinucis în iunie, după ce a urmărit seria creată de HBO despre dezastrul nuclear, transmite Daily Mail. 

Zhusupov, în vârstă de 61 de ani, a fost obligat să se mute cu soţia şi cei cinci copii într-o cameră infectă de hotel, după ce guvernul „a refuzat” să-i ofere unul din apartamentele de care alţi salvatori de la Cernobîl au beneficiat. 

În iunie, bărbatul a căzut de pe acoperişul unei clădiri cu cinci etaje din Aktobe, Kazahstan şi a fost găsit decedat, informează Daily Mail


Fiica lui, Guakhar, de 25 de ani, a spus că sinuciderea ar fi fost motivată de miniseria „Cernobîl”, după ce tatăl ei a urmărit cu „lacrimi în ochi” serialul.

De asemenea, apropiaţii bărbatului cred că acesta s-ar fi sinucis și pentru că s-a simţit neglijat de guvernul ucrainean. Zhusupov a făcut parte din echipele de debarasare a reziduurilor radioactive de la ruinele reactorului numărul 4 de la Cenorbîl. Mai apoi, bărbatul a fost angajat la un centru sovietic de teste nucleare, situat în Semipalatinsk.

Mulţi „veterani” de la Cernobîl au primit pensii în foste state sovietice precum Ucraina, Rusia, Belarus şi Kazahstan, dar Zhusupov s-a simţit „înșelat” de guvern.

„A trăit într-o sărăcie cruntă, fără a avea o casă decentă”, a afirmat un prieten.

Sănătatea acestuia a avut de suferit, după munca depusă la ruinele centralei nucleare. Suferea de migrene îngrozitoare şi leşinuri bruşte şi a petrecut mult timp în spital.

Pensia bărbatului, care includea și ajutorul de dizabilităţi, ajungea la doar 35 lire (184,44 RON) pe săptămână.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?