Cel mai simplu truc ca să nu aluneci pe gheață

 
Cel mai simplu truc ca să nu aluneci pe gheață
Cel mai simplu truc ca să nu aluneci pe gheață

Iarna în oraș înseamnă adesea polei ascuns sub stratul de zăpadă, ghețuș pe porțiuni bune de trotuar și inevitabilele accidente care se lasă cu căzături, mâini și picioare rupte.

Dacă ți-e teamă că aluneci pe gheață, iată câteva trucuri folositoare, potrivit clickpentrufemei.ro.

Pune-ți șosete peste încălțăminte
Peste încălțămintea de iarnă, trage-ți o pereche de șosete sau de dresuri. Acest truc este cu adevărat eficace împotriva alunecușului!

Adoptă mersul pinguinului
Când te deplasezi, adoptă așa-numitul mers al pinguinului: pași apropiați, cu talpa abia desprinsă de sol, fără să te grăbești.

Folosește crampoane
În magazinele sportive de specialitate, găsești crampoane sau bandă cauciucată cu resort, de fixat pe talpa încălțămintei de iarnă. Te vei deplasa mai greu, crampoanele incomodând adesea mersul, dar vei scădea riscul căzăturilor.

Cumpără-ți echipament profesionist


De la magazine pentru alpiniști, cumpără-ți bocanci cu talpă antiderapantă. Chiar dacă investiția ți s-ar putea părea mare, merită fiecare bănuț.

Câteva reguli de bun simț
Ca regulă generală, când e polei, nu folosi încălțăminte cu toc, cu talpă fără rizuri. Mergi fără grabă și uită-te unde calci. Pășește pe zonele unde s-a presărat sare sau acolo unde zăpada a căzut pe iarbă. Modifică-ți la nevoie intinerariul, astfel încât să ocolești pasajele cu risc – zonele în pantă, zonele pavate cu gresie alunecoasă șamd.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?