Ceasurile tradiționale vor fi scoase din școli, deoarece elevii nu pot citi ora

 

Obișnuiți cu afișajul digital de pe ceasurile moderne sau de pe telefoane, tinerii nu par a ști să citească ora de pe ceasurile tradiționale, cu sistem analog. Se întâmplă în Marea Britanie. 

Adolescenții nu mai pot citi ora, așa că școlile britanice vor renunța la ceasurile tradiționale, cu limbi, din sălile de examen, scrie The Telegraph. 

Potrivit sindicatelor profesorilor, dascălii au început deja să monteze ceasuri digitale, după ce elevii s-au plâns că, în timpul tezelor, nu reuşeau să citească ceasul cu limbi în mod corect.

Profesorii au explicat că vor ca elevii să fie relaxaţi pe durata examenelor. S-a ajuns la concluzia că un ceas tradiţional ar putea constitui o cauză de stres inutil.

”Nu vrei să îi vezi cu mâna ridicată, pentru a întreba cât e ceasul”, a explicat un profesor. 

Experţii au mai avertizat în ultimii ani că, din cauza utilizării excesive a telefoanelor inteligente şi tabletelor, copiii se descurcă din ce în ce mai greu în a folosi pixuri şi creioane.

”Pentru a fi capabil să ții un creion și să îl manevrezi ai nevoie de un control ferm al unor mușchi în degete. Copiii au nevoie de multe oportunități pentru a-și dezvolta această abilitate”, a explicat  Sally Payne, specialistă în terapie ocupațională pediatrică.  

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?