Ce ţară europeană vrea interzicerea unui anumit tip de ouă de găină

 

Franţa vrea interzicerea vânzării ouălor de baterie. Un ou de baterie înseamnă că el provine de la o pasăre care a fost crescută într-un spațiu foarte restrâns, în interiorul unei ferme industriale. Ïntr-o cușcă sunt ținute între 20 și 60 de păsări. El nu ies niciodată în exteriorul fermei.În prezent, 70% dintre ouăle aflate în vânzare provin de la păsări crescute în mici spații închise. Atât de mici că nici nu își pot întinde aripile fără să se lovească una pe alta.

Încetul cu încetul, ouăle de baterie vor dispărea de pe rafturile magazinelor. Cele 2.100 de ferme industrializate vor trebui să facă o investiție de jumătate de miliard de euro. Ele vor trebui să cumpere 4.000 de hectare de teren pentru a scoate găinile din cuști și a le crește în aer liber. Este un efort financiar care vine după ce în 2012 crescătorii de păsări au investit un miliard de euro pentru a se alinia standardelor europene.

De altfel, a fost una din promisiunile de campanie a candidatului Emmanuel Macron, în februarie 2017. Atunci, el promitea ca până la finele mandatului său să interzică vânzarea de ouă provenite de la păsări crescute în baterii. Un angajament făcut la o întâlnire cu reprezentanții unei asociații care militează pentru binele animalelor.

Ministrul Agriculturii, Stéphane Travert confirmă acum și el că până în 2022, aceste ouă vor fi interzise de la comercializare. Vor fi acceptate doar ouăle păsărilor crescute în aer liber.

sursa

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?