Ce se întâmplă în corpul tău când nu mai mănânci

 

Ce s-ar întâmpla cu organismul dacă am înceta să nu mâncăm?

În principiu, e în regulă să stai flămând șase ore. Totuși, după aceste șase ore, glicogenul, esențial pentru energie, începe să se consume. După cum știm, deseori foamea este corelată cu o nervozitate irațională, care poate genera într-o atitudine mai mult decât neprietenoasă.

Apoi, după un timp, corpul tău va intra în cetoză, ceea ce înseamnă că începe să stocheze grăsimi pentru energie. Asta e în regulă pentru corp, dar nu și pentru creier. În orice caz, grăsimea poate asigura doar 75% din necesarul de energie, așadar, în timp ce corpul tău arde în voie grăsimi și salvează o parte pentru funcționarea organelor, funcțiile tale cognitive încep să aibă probleme.

Lucrurile devin mai dificile după 72 de ore, când creierul începe să aibă nevoie de mai mult pentru a supraviețui. Atunci, corpul tău începe să ardă propriile proteine, pentru a folosi aminoacizii în formarea glucozei. Cu alte cuvinte, începe să se hrănească din țesutul muscular pentru a supraviețui.

Se pare, totuși, că poți rezista până la trei săptămâni fără a mânca nimic, dar asta depinde de sistemul imunitar și de organismul fiecărei persoane în parte. 

 

Sursa

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?